SÆSONEN

ER LUKKET

3 stilfulde indretninger til dit nye hjem

Det virker måske lidt sjovt, men det mest trendy, du kan gøre med dit hjem lige nu, er ikke at følge en trend. I stedet kan du lade dig inspirere af tre store retninger, der kommer til at definere måden, vi bor på langt ud i fremtiden. 

Det taktile hjem 

I en hverdag, hvor hjemmearbejde er blevet en fast del af manges arbejdsliv, er der ekstra behov for sanselige, taktile elementer i vores hjem – møbler og materialer, der stimulerer vores berøringssans. Det er en tendens, der ikke bare gør hjemmet smukkere, men også mere behageligt at være i, fordi flere sanser kommer i spil. 

Hvis du ønsker at indrette dit hjem mere taktilt, kan du med fordel blande forskellige materialer såsom tekstilkunst, uld, sten, glas og træ. Vælg fx lange gardiner i forskellige materialer, buttede møbler som sofaer og stole og borde af træ og marmor, der udformes i runde, voluminøse udtryk. Men det kan også være lokale fund fra en glaspuster eller en keramiker eller måske et taktilt værk, der kan hænge smukt på væggen. Uanset om du er til den minimalistiske stilretning eller til flere farver og teksturer, så skaber taktile elementer ro i hjemmet. 

Det bæredygtige hjem

Bæredygtighed handler ikke kun om genbrug og arvestykker. Det handler også om måder, vi kan udnytte vores hjem bedre på, redesigne det, vi allerede har og gøre vores leverum mere alsidige. Du kan betragte retningen som en værktøjskasse, så du kan reparere det, du har i forvejen. Interiør-hacks og redesign er vigtige ord i den bæredygtige tænkning. 

Hvis du gerne vil følge denne retning, bør du gå efter kvalitet og design, som du har lyst til at bruge i mange år. Ofte er det genstande, vi tænker over i lang tid og sparer op til, der klæder hjemmet bedst. Køb lidt men godt – og fokuser på de gode materialer. Vælg fx møbler lavet af genbrugsplast eller træ og omgiv dig med færre, men funktionelle ting. 

Det kvalitetsbevidste hjem  

Kvalitet kan betragtes som et synonym for holdbarhed. I denne retning køber man færre men bedre ting. Det gælder møbler og designgenstande, der har en lang levetid. Genstande som kan gå i arv til flere generationer eller sælges videre, hvis vores behov ændrer sig. Det personlige udtryk er i fokus, og vi mikser og matcher vores hjem med personlige genstande. 

Hvis du vil indrette dit hjem efter denne retning, skal du investere i klassiske designermøbler og kunst – nye som brugte. Vælg løsninger, der er fleksible og skræddersyede til dit hjem. Flere leder også efter møbler på auktion eller har et ønske om at bygge en reol med plads til bøger, glasobjekter og keramikskulpturer, der betyder noget særligt. Invester i personlige ting, der er skabt til vores hjem og lavet af et rigtigt menneske.