SÆSONEN

ER LUKKET

9 Trends der hitter blandt nybyggere

Integreret garage, fladt tag og voksenafdeling er blot et udpluk af de tendenser, de danske nybyggere vægter højt, når de bygger nyt hjem. 

1. Højere til loftet
Der kan være mange grunde til at bygge nyt, men særligt stigende husstandsindkomster og ændrede familiemønstre skaber nye behov og ønsker til boligen. Flere hæver loftshøjden – særligt i køkken-alrum og entré. Det giver en fornemmelse af en større bolig, der er mere åben og venlig.

2. Funkis og fladt tag
Funkisstilen med fladt tag er en populær løsning der giver huset stramme, rene linjer. Nogle vælger et klassisk sadeltag, der giver mulighed for hems og loft til kip. Fladt tag og loft til kip giver dog ikke mulighed for opbevaring på loftet, og det har skubbet til tendensen med garage. 

3. Integreret garage
I takt med at flere bygger fladt tag uden opbevaringsmuligheder, får flere af husene integreret dobbelt garage. En rummelig garage der har plads til to biler, havemøbler, cykler og ekstra plads til opbevaring. 

4. Bygger med mursten
Flere nybyggere er blevet bevidste om vedligeholdelse af deres bolig. Derfor er mursten fortsat en attraktiv løsning til facaden. I dag kan du vælge mursten og fugemasse, som skiller sig ud og samtidig sikrer minimal vedligeholdelse. 

5. Stuen bliver mindre
Stuen er blevet vores helle, når der skal hygges med TV, afslapning eller en god bog. Stuen er stadig tænkt ind i køkken-alrummet, men rummet er blevet mindre. 

 6. Køkken-alrummet bliver større
Køkken-alrummet er til gæster, og samtalekøkkenet er stadig den fortrukne løsning. Køkkenet vokser både i størrelse og med store bordplader, der giver plads til at flere kan arbejde på samme tid. Små viktualierum bliver integreret ved køkkenet til ekstra opbevaring. Desuden er både kogende vandhaner og vinkøleskab blevet en gennemgående detalje i mange hjem. 

7. Børneafdeling
Børneafdelingen er stadig en populær løsning, og mange nybyggere prioriterer tre værelser mellem 12-14 m2. Desuden er gulvtæpper kommet tilbage på værelserne, som er mere behageligt, når de små børn leger. 

8. Voksenafdeling
Voksenafdelingen er et must. Et multifunktionelt rum med soveværelse, walk-in og badeværelse. Og netop tiden på badeværelset prioriteres med et mere eksklusivt valg af materialer, inventar og sanitet.

9. Udendørsrummet
Der investeres mere i udendørsrummet med flere terrasser rundt om huset, hvor store glaspartier skaber en fyldende overgang mellem ude og inde.