SÆSONEN

ER LUKKET

Hvilket gulv skal I vælge i jeres nybyg?

Gulvet er et bærende element i boligen, som kan forvandle et rums udtryk og hive boligens værdi op. Det er en investering i din bolig på længere sigt, og derfor kan det være en god idé at undersøge udvalget. Her får du et overblik over tidens største tendenser indenfor gulve. 

Det æstetiske valg

Lange og brede planker – gerne i egetræ – er kommet for at blive, og tendensen vinder ind i flere danske hjem. Langsomt har vi bevæget os væk fra parketgulvene med mange små stave til trægulve med lange og brede planker. De ekstra store planker giver et elegant og eksklusivt udtryk, som skaber et harmonisk udtryk i rummet. Plankerne kan også lægges i et flot sildebensmønster, der er en moderne løsning med respekt for historien. 

Det minimalistiske valg

Betongulvet er stadig populært – nok fordi det passer til den minimalistiske stil, og så kan det tåle vand, er let at gøre rengøre og meget slidstærkt. Det samme gælder epoxygulve, der også er begyndt at snige sig ind i de private boliger – specielt i køkkenet på grund af gulvets robusthed. Laget af epoxy gør gulvet meget hårdt, slidstærk og helt glat. Og så kan du få det præcist, som du vil, hvad end du er til diskret, industriel grå eller pangfarver. 

Det klimabevidste valg

Bæredygtighed er kommet for at blive, og det begynder i stigende grad også at vinde indpas i flere hjem. På gulvet er det kork, som vinder frem. Kork kan være med til at reducere CO2-udledningen, og har desuden gode akustiske fordele, da kork absorberer lyden bedre. 

Det praktiske valg

Har du huset fuld af småbørn eller kæledyr, er et laminatgulv af høj kvalitet blandt de absolut mest slidstærke gulve, du kan vælge. Laminatgulve fås som naturtro gengivelser af fx træ eller klinker i et utal af varianter. Ønsker du et blødere gulv med en varmere følelse, så er det vinyl, du skal vælge. Vinyl er en hygiejnisk og vandafvisende løsning, som samtidig er modstandsdygtig overfor pletter – perfekt til køkkenet.