SÆSONEN

ER LUKKET

Sådan slipper du for kalk i dit nye hus

Forestil dig, at kalk på badeværelset, i elkedlen og i dine hårde hvidevarer er fortid i dit nye hjem.

Kalkindholdet i det danske drikkevand er meget højt, og det betyder ofte timevis af rengøring for at komme kalken til livs. Hårdt vand giver også økonomisk bagslag, da kalkaflejringer kræver et højere energiforbrug, som er med til at forkorte levetiden for bl.a. vaskemaskinen og opvaskeren. Der er derfor mange gode grunde til at installere et blødgøringsanlæg, når du bygger nyt.

Mere livskvalitet – mens du skåner miljøet

Ikke nok med, at du slipper for at bruge kostbar tid på at fjerne grimme kalkaflejringer på dine nye, nøje udvalgte fliser, fuger, vaske og armaturer, giver blødt vand dig også silkeblød hud, mere glansfuldt hår og klarere tøjfarver efter vask. Og så smager vand med mindre kalk også bedre.

Men det er ikke kun dig og din familie, der vinder med et blødgøringsanlæg. Det gør miljøet også. Undersøgelser viser, at du sparer ca. 30 % af dit forbrug af hår– og bodyshampoo – og hele 50 % på dit forbrug af rengøringsmidler samt vaske- og skyllemidler til tøj. Du behøver heller ikke at bruge skrappe kemikalier til at afkalke dine maskiner og overflader.

Vælg et godkendt blødgøringsanlæg

Inden du går ud og køber et anlæg, skal du sikre dig, at det er godkendt til drikkevand. I Danmark skal et blødgøringsanlæg enten have dansk GDV-, et tysk DVGW, et svensk SWWA- eller et godkendt hollandsk KIWA-certifikat for at leve op til kravene for rent drikkevand.

Det er også vigtigt, at du bruger en autoriseret håndværker til at installere anlægget – ellers frafalder garantien. Samtidig kan en professionel fagmand hjælpe med at indstille anlægget korrekt netop til din husstand.

Prisen på et blødgøringsanlæg ligger typisk mellem 10.000 og 25.000 afhængigt af, hvor mange personer I er i husstanden.

Fordele ved et blødgøringsanlæg:

  • Dine installationer og apparater lever længere
  • Mindre energiforbrug
  • Spar tid og penge på rengøring
  • 50 % mindre forbrug af rengøringsmidler og vaske-/skyllemidler til tøjvask
  • 30 % mindre forbrug af hår- og bodyshampoo
  • En mærkbart blødere hud og smukt, skinnende hår
  • Dine hudpleje- og hårprodukter optages langt bedre og holder længere
  • Dit tøjs levetid forlænges
  • Bløde håndklæder uden brug af skyllemiddel