SÆSONEN

ER LUKKET

Skru op for god lyd og rumakustik

Lyd er en lige så vigtig del af din boligs indeklima som dagslys, luftkvalitet og rumtemperatur. Åbne planløsninger med højt til loftet, store glaspartier og smukke beton- eller epoxygulve er i høj arkitektonisk kurs hos danske nybyggere. Men selvom det er smukt at kigge på, er store, spartanske rum og hårde overflader lidt af en dræber for den gode lyd. Læs med og få inspiration til, hvordan du sikrer den gode lyd i dit nye hus. 

Dårlig akustik kan forringe dit velvære og i værste tilfælde stresse kroppen, hvilket kan være direkte ubehageligt at være i. Lyden vandrer mellem vandrette og lodrette overflader, og derfor er løsningen at bruge absorberende materialer, der stopper lyden i begge ender af lokalet. De fleste byggefirmaer inddrager også lyddæmpende løsninger i boligens arkitektur, allerede mens huset er på tegnebrættet. Heldigvis findes der et væld af støjreducerende muligheder til hjemmet, der ikke går ud over arkitekturen – tværtimod. 

Perforerede gipsplader

De er populære i de danske hjem, og så passer de perfekt til tidens minimalistiske byggeri. Pladerne er lavet i gips med små huller, som er en elegant støjdæmpende løsning. Gips er desuden et bæredygtigt og robust materiale, som sikrer et godt indeklima og lang levetid. 

Akustiskpaneler

Akustikpaneler i form af trælameller er en æstetisk og støjreducerende løsning. Brug dem på væggen, i loftet eller som et fritstående og rumdelende element i store rum. Træ har en langt blødere klang end fx beton eller fliser, og derfor kan et trægulv også have en positiv indvirkning på akustikken. 

Lofter af træbeton 

Er du mere til lofter med naturlig struktur, er de rustikke træbetonplader en effekt og bæredygtig mulighed. Det er også muligt at få loftet i forskellige farver og med integrerede elementer som lys, højtalere eller andre dekorationsmuligheder.